2 juni 2023

Starterswoningen in Nieuwkuijk

UPDATE 22 november 2023

Starterswoningen Acaciastraat

Op een perceel waar nu De Ster staat worden tien starters- of seniorenwoningen gebouwd door By Brekel Projectontwikkeling. Het ontwerpbestemmingsplan om dit mogelijk te maken ligt t/m 27 december ter inzage in het gemeentehuis in Vlijmen. Afhankelijk van de ingediende zienswijzen kan deze procedure in het voorjaar van 2024 klaar zijn. Bij de woningen komen achttien parkeerplaatsen. De huizen worden gebouwd volgens het BENG-principe: bijna energie neutraal. Ze hebben een oppervlakte van 67 vierkante meter. NEXT Nieuwbouwmakelaars in Den Bosch verkoopt de woningen.

Starterswoningen – ten noorden van A59

Eind 2022 heeft Samen Nieuwkuijk jullie geïnformeerd over de (on)mogelijkheden voor starterswoningen in Nieuwkuijk. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat een locatie net buiten Nieuwkuijk (ten Noorden van de A59, tegen Geerpark aan) ook een optie is.

Dit is met de gemeente bekeken en op dit moment zijn we in gesprek met de ontwikkelaar van dit gebied. De ontwikkelaar wil graag kunnen inschatten wat de werkelijke vraag naar starterswoningen vanuit Nieuwkuijk is. Op basis van deze informatie kan de ontwikkelaar verder met de planvorming van dit gebied.

Samen Nieuwkuijk maakt zich hard voor starterswoningen voor Nieuwkuijkse jongeren. Dat is het enige belang van Samen Nieuwkuijk in deze ontwikkeling.

Wil jij meer nieuws over activiteiten in Nieuwkuijk? Klik hier!