29 januari 2023

Maak het ze niet te makkelijk

Voorkom dat je slachtoffer wordt van criminelen

Criminelen worden steeds slimmer! Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten of te beroven. Hoewel ouderen in algemene zin niet vaker slachtoffer worden van strafbare feiten dan mensen in andere leeftijdsgroepen vinden wij ieder slachtoffer er een te veel, ook in Nieuwkuijk!

De gemeente Heusden heeft op de website www.nietwegkijken.nl allerlei handige tips en informatie gebundeld. Hoe je bijvoorbeeld beter je huis kunt beveiligen tegen inbrekers of de verschillende vormen van oplichting en hoe je dit kunt voorkomen.

Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners en ondernemers ontzettend belangrijk! Zij zijn de ogen en oren in de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Het gaat niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. Jouw hulp is dus onmisbaar! Meld verdachte situaties met spoed bij de Politie via 112 of bij minder spoed 0900 – 8844. Doe je liever anoniem een melding dan kun je dit doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Ben je toch slachtoffer geworden?

  • Meld je direct bij je bank!
  • Doe altijd aangifte bij de politie;
  • Is de oplichter nog in de buurt? Bel direct 112.

Meer hulp
Slachtofferhulp Nederland biedt gratis emotionele ondersteuning of praktische hulp. Kijk voor meer informatie op de website van Slachtofferhulp Nederland.