30 mei 2022

Nieuwe invulling Nieuwkuijkse Wiel?

DOE JIJ OOK MEE?

De Nieuwkuijkse Wiel, vroeger en nu…

Op dit moment wordt het gebied rondom de Nieuwkuijkse Wiel vooral gebruikt om te wandelen of als uitlaatgebied. Maar wist je dat menig Kuijkse zijn zwemdiploma’s in de Wiel heeft behaald? Vroeger was dit een natuurzwembad en bracht de jeugd er hele zomers door. Liefdesrelaties zijn hier ontstaan en uitgemaakt. Avonturen zijn hier beleefd die nu jeugdherinneringen zijn. Kortom de Nieuwkuijkse Wiel heeft een belangrijke rol gespeeld bij veel bewoners van Nieuwkuijk.

Het water van de Nieuwkuijkse Wiel is nog steeds officieel aangemerkt als openbaar zwemwater en is van topkwaliteit. Ondanks dat het water regelmatig wordt gecontroleerd wordt er zelden in gezwommen. Dit komt onder andere omdat de plekken waar je het water in kunt gaan, niet veilig of schoon zijn. Er ligt glas en ander afval in het water. In het gebied en de veldjes ligt hondenpoep en zwerfafval. Het gebied eromheen nodigt nu minder uit tot recreeren.

Hoe nu verder?
Tijdens de voorjaarsbijeenkomst heeft inwoner Roy Klerks aangegeven te willen onderzoeken of er onder inwoners van Nieuwkuijk behoefte is om de Wiel van een make-over te voorzien. Er kwam meteen een mooie discussie op gang, waardoor duidelijk werd dat veel mensen wel een mening hebben over dit onderwerp. Hieruit is een werkgroep opgericht. De werkgroep wil heel graag weten hoe Kuijkers denken over de invulling van de Nieuwkuijkse Wiel, voordat we plannen maken. In 2022 hebben zij een enquête verspreid onder Kuijkers.

Een terugkoppeling over de resultaten en de toekomstplannen volgt binnenkort.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Kuijkse Wiel
Samen Nieuwkuijk

Wil jij meer nieuws over activiteiten in Nieuwkuijk? Klik hier!

Nieuwkuijkse Wiel

Foto: Kuijk nou en ooit

Nieuwkuijkse Wiel in vroegere tijden

foto van Kuijk nou en ooit

Zwemmen in de Nieuwkuijkse Wiel

foto van Kuijk nou en ooit