26 mei 2022

Feestelijke middag in Nieuwkuijk

Terugblik dorpslunch en feestmiddag RopaRun

Zondag 5 juni was een groot feest op het kerkplein in Nieuwkuijk.  Het Kuijks Weekend en Samen Nieuwkuijk organiseerden samen een gezellig feest en een dorpslunch om vervolgens de lopers van de RopaRun aan te moedigen, met in het bijzonder team Nieuwkuijk.

De middag werd om 12.00 uur afgetrapt met het zingen van het Nieuwkuijks volkslied. Het was een echt kippenvel-moment toen Toos van den Brand, begeleid door Erik Pullens, de coupletten zong. Iedereen in de tent stond uit volle borst mee te zingen. Daarna volgde een overheerlijke dorpslunch. Maar liefst 350 deelnemers vulden de sfeervolle tent. Er stonden lange tafels klaar waar iedereen kon aanschuiven om samen te genieten van heerlijke producten. Al snel klonk er gezellige kuijkse klets. De nieuwe supermarktketen Jan Linders sponsorde een deel van de lunch.

Om 13.45 uur werden de tafels aan de kant geschoven om ruimte te maken voor de RopuRun deelnemers. De route liep door de tent heen. Zo kon iedereen de teams van de RopaRun aanmoedigen. De kinderen versierden de route met stoepkrijt en spandoeken werden opgehangen. Terwijl het buiten hard regende, werd het in de tent steeds gezelliger. DJ Stefan de Hart zorgde voor ouderwetse gezellige sfeer. In de middag druppelden langzaam de eerste teams binnen. Rond de klok van half 6 steeg het gejuich nog harder toen RopaRun team Nieuwkuijk de tent binnenliep. De RopaRunners vn dit team vervolgden hun weg over de Nieuwkuijksestraat richting Drunen. De feestelijke middag werd mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, de organisaties van Kuijks Weekend en Samen Nieuwkuijk.

Wil jij meer nieuws over activiteiten in Nieuwkuijk? Klik hier!