11 oktober 2021

Heel Nieuwkuijk Bakt

In de herfstvakantie kun je meedoen aan ‘Heel Nieuwkuijk Bakt’. Tijdens deze leuke activiteit dagen we de Kuijkse thuisbakkers uit om culinair aan de slag te gaan. Het is een wedstrijd dus we eindigen met een echte finale! Voorafgaand aan de finale kun je meedoen aan één of beide voorrondes.

Thema herfst
Op woensdag 27 oktober hebben we de bakronde dat in het teken staat van de herfst. Bak jij bijvoorbeeld een herfstige cake. Of laat je herfst smaken terug komen in een prachtige herfsttaart? Wij laten ons graag verrassen!

Thema vakantie
In het weekend, van 29 t/m 31 oktober hebben we de bakronde dat in het teken staat van vakantie. Verras je ons met internationale donuts of cookies… of wordt het een Duitse kirschtorte? Wij zijn benieuwd uit welk ver oord de baksels vandaan komen.

Meedoen
Wil jij graag meedoen aan ‘Heel Nieuwkuijk Bakt’? Laat dan, tijdens de voorrondes, je fantasie de vrije loop en verras ons met jouw culinaire baksel. Maak een paar foto’s of video’s (van het bakproces) van jouw meesterwerk en stuur deze met het recept, eventueel toelichting van jouw baksel en jouw persoonlijke gegevens per mail op naar info@samennieuwkuijk.nl. We beoordelen in de voorrondes alleen op creativiteit en nog niet op smaak.

Finale
Per categorie kiezen we drie deelnemers uit de ingezonden opdrachten. Zij strijden in de finale op zondag 7 november om de titel ‘Meesterbakker van Nieuwkuijk’. Het is niet verplicht om aan beide voorrondes mee te doen maar dit mag natuurlijk wel! In de finale wordt jouw baksel, die je thuis maakt, beoordeeld door een vakkundige jury. Tijdens de finale zetten we alle finalisten in het zonnetje en maken we de winnaars bekend! W maken later bekend waar de finale plaats vind. We hebben de volgende categorieën:

  • t/m 12 jaar
  • 13 t/m 18 jaar
  • volwassenen

Deel jouw culinaire kunsten
De maand oktober staat in het teken van ontmoeten binnen de gemeente Heusden. Een belangrijk onderdeel daarin is de campagne Kom Erbij met de ondertitel: klein gebaar, groot verschil. De gemeente Heusden wil op deze manier meer aandacht vragen voor eenzaamheid in de gemeente. Hoe mooi is het als jij, door een klein gebaar te maken, jouw baksel deelt met iemand in de straat of wijk die wat minder vaak aanspraak krijgt. Bel gewoon eens aan, het maakt een groot verschil! Uiteraard vinden we het ook leuk als je jouw foto’s of video’s deelt op Facebook of Instagram met #samennieuwkuijk en #heelnieuwkuijkbakt.

Wil jij meer nieuws over activiteiten in Nieuwkuijk? Klik hier!