27 september 2021

Blotevoetenpad in Nieuwkuijk

Burendag 26-9-2021

Buurtvereniging “Emmamolen” organiseerde dit jaar burendag op zondagmiddag 26-9-21. Dit wordt gepromoot door het Oranjefonds en Douwe Egbert. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. Het idee werd geboren om een blotevoetenpad aan te leggen.

De jeu de boules baan in het speeltuintje bij de Emmamolen werd al jaren niet meer gebruikt, dus werd deze vervangen door een blotevoetenpad. Een opkomst van zo’n 40 volwassen en 15 kinderen werd in 1,5 uur tijd het blotevoetenpad gerealiseerd en officieel geopend door de buurtkinderen.

Vele handen maken licht werk

Met al deze buurtgenoten onder elkaar maakten ze op deze dag de speeltuin een stukje mooier en leuker voor de kids! Ook voor de kinderen (alle leeftijden) was er genoeg vertier: een springkussen en een leuke knutsel activiteit, namelijk; een “kei tof” kei schilderen en verstoppen in de buurt. Het doel van een “kei tof” kei is dat je een glimlach bezorgd aan degene die ‘m vindt.

En na alle inspanning was er voor iedereen een welverdiende versnapering; een hapje en een drankje en gezellig buurten maakte deze dag compleet. Ofwel een top dag! Waar jong en oud van hebben genoten.

Het blotevoetenpad wordt getest Het blotevoetenpad in aanleg

Wil jij meer nieuws over activiteiten in Nieuwkuijk? Klik hier!