23 mei 2021

Toekomstcamper in Nieuwkuijk

Denk jij mee over de toekomst van Heusden?

Op de komst van de omgevingswet werkt de gemeente aan de Omgevingsvisie voor Heusden. In de Omgevingsvisie schetsen we de belangrijke ontwikkelingen voor Heusden tot 2040. We maken keuzes met elkaar en geven zo richting aan het initiatief uit de samenleving en het beleid van de gemeente. Dat doen we samen met de Heusdenaren: de bewoners, ondernemers en organisaties, jong en oud in de kernen. De komende weken kun je op verschillende momenten meedoen.

Toekomstcamper

Op woensdag 2 juni, van 09.00 tot 13.00 uur, staat de toekomstcamper op de parkeerplaats bij basisschool Het Kompas. Iedereen is van harte welkom om mee te denken over de toekomst van Heusden, onder het genot van een kopje koffie of een glas limonade. We voeren gesprekken in de open lucht. We houden de corona-maatregelen in de gaten. Dat betekent 1,5 meter afstand. Is het druk? Wacht dan even of kom iets later terug. Kun je niet wachten om jouw ideeën te delen? Schrijf ze alvast op de ansichtkaart die je hieronder kunt downloaden. Neem deze dan mee als je naar de toekomstcamper komt.

> Ansichtkaart toekomstcamper

Eerdere gesprekken

Aan de hand van allerlei gesprekken, waaronder met Buurt Bestuurt Samen Nieuwkuijk, is een eerste visuele impressie gemaakt van de input die is opgehaald door de gemeente. Dit is hoe de toekomst van Heusden er uit kan zien. Maar het kan ook anders. Gebruik jij deze plaat als inspiratie, om vast je gedachten te laten gaan over dit onderwerp.

> Visuele impressie toekomst van Heusden

Toekomstkoffer voor basisscholen

De jeugdburgemeesters van Heusden roepen alle basisschoolkinderen en senioren in verleeghuizen op om jouw wensen en dromen voor de toekomst van Heusden te delen! Deze wensen en dromen worden verwerkt bij het maken van de omgevingsvisie. Dus teken, schrijf, knip en plak jouw dromen op voor Heusden over 20 jaar en deel ze via de toekomstkoffer! De toekomstkoffer reist vanaf 10 mei 2021 door Heusden en komt ook naar basisschool Het Kompas.

Bekijk hieronder de oproep van de jeugdburgemeesters.

Video-oproep Jeugdburgemeesters Heusden

Online meedenken

Liever online jouw ideeën en wensen doorgeven? Klik dan hieronder om mee te bouwen aan de omgevingsvisie.

Ik wil meebouwen aan de omgevingsvisie

Meer informatie over de omgevingswet en het opstellen van de toekomst van Heusden lees je op www.heelheusdenbouwtmee.nl

Wil jij meer nieuws over activiteiten in Nieuwkuijk? Klik hier!